Vil tilbake år etter år: – Vi har blitt tatt imot som helter og fått venner for livet!

I sommer har Nova Sea hatt sommervikarer både i sjøproduksjonen, industrien og administrasjonen. Maria Dønnestad og Maria Bergeng jobber begge på slakteriet på Lovund, for andre år på rad. Vi har tatt en prat med dem for å høre hva som lokker dem tilbake år etter år.

Menneskene | 15.08.2021

Ville komme tilbake 

I fjor sommer startet de begge på jobb hos Nova Sea på samme dag, og damene med samme navn ble fort venner. Begge hadde familie som tipset dem om mulighetene for sommerjobb på slakteriet på Lovund. Bergeng (29) er fra Nesna, men bor  Hamar og studerer til å bli lektor. Dønnestad (27) er fra Kristiansand og studerer rettsvitenskap i Bergen. 

– Jeg ble tipset av brødrene mine. En av dem jobbet for Nova Sea i syv år, og den andre er i dag i produksjonsledelsen. Jeg syntes jobben hørtes spennende ut, og hadde lyst til å prøve noe nytt, sier Maria Bergeng.  

 

Det gode arbeidsmiljøet og opplevelsene Lovund har å by på gjorde at de begge to ville komme tilbake.  

– Vi ble tatt imot som helter, både på jobb og i sosiale sammenhenger. Det er et veldig godt arbeidsmiljø her, og vi har det gøy på jobb. I tillegg så elsker jeg Lovund, det er så fint her, sier Maria Dønnestad.  

Maria Dønnestad trives på slakteriet

Etter jobb utforsker de alt Lovund har å by på. De går mye på tur i fjellet, og møter folk de har blitt kjent med i løpet av oppholdet.  

Lært om helheten 

I løpet av de to somrene har de for det meste jobbet i sløyeavdelingen. De har fått opplæring og innsikt hele prosessen på slakteriet, fra bløgging til sortering og pakking. I tillegg har de fått omvisning utenfor slakteriets vegger, for å lære om helheten i driften av Nova Sea.  

– Vi har ikke bare lært om sløying av laks, men om alle leddene i prosessen. Vi har fått bli med ut på merdene og hatt omvisning på mottaksmæra. Vi har også vært på kjølen og sett på pakking og sortering.  

– Jeg synes det er viktig at Nova Sea viser de ansatte ulike deler av produksjonen. Det har gitt oss et bedre bilde av hvordan alt fungerer, også utenfor akkurat den arbeidsoppgaven vi driver med, forteller Bergeng. 

 

 

Videre forteller de at det er mye som skal læres og at det ligger en del teknikk i håndtering av fisken. På slakteriet er det strenge reguleringer, og de har blant annet deltatt på hygienekurs.  

Maria Bergeng sier hun har fått verdifull erfaring fra sommerjobben hos Nova Sea

Verdifull erfaring og venner for livet  

Jobben hos Nova Sea og de to somrene på Lovund har gitt dem verdifull arbeidserfaring og opplevelser. De sier også at de har fått mange nye venner.  

– For meg var det gøy å gjøre noe annet enn det jeg gjør i hverdagen. Vanligvis studerer jeg jo på universitetet og jobber i klesbutikk. Det å gjøre noe nytt og prøve å gå litt ut av komfortsonen tror jeg er sunt. Det gjør at man blir bedre kjent med seg selv, sier Dønnestad  

 

 

Hun utelukker heller ikke mulighetene for å jobbe innenfor oppdrettsnæringen når hun er ferdigutdannetNæringen har behov for mennesker med variert utdanningsbakgrunn og kompetanse, og i denne sammenheng opplever hun det som veldig positivt å ha knyttet kontakter i Nova Sea.  

 

 

– Noe av det som har vært mest spennende med jobben og oppholdet her er jo at vi har møtt så mange hyggelige og forskjellige mennesker. På industrien er det folk fra mange forskjellige land og et veldig multikulturelt samfunn, sier Bergeng.  

– Vi har hatt det veldig gøy med mye latter på jobb, og fått venner for livet! Det gjør at vi gjerne vil komme tilbake enda en gang, smiler de.  

Vil tilbake år etter år: - Vi har blitt tatt imot som helter og fått venner for livet!

Helgeland

Nova Sea AS blir stor aksjonær i Torghatten Aqua AS

Klima og miljø

Intressentmøter 2023

Helgeland Lovund Slakteri

BAADER og Nova Sea går i gang med banebrytende prosjekt på Lovund

FLERE HISTORIER