Skiskytterstjernene fra nord

Marthe og Hanne ønsker å vise at det er mulig å lykkes, også når man er ifra distriktene i Nord-Norge. Da er både hardt arbeid og gode støttespillere helt avgjørende.

Helgeland | 03.08.2021

Nova Sea ønsker å støtte lokale lag, foreninger og frivillige organisasjoner, som kan bidra til økt aktivitet, bedre fritidstilbud og mangfoldige kulturtilbud. Barn og unge er framtiden for våre lokalsamfunn, og tiltak som retter seg mot dem prioriteres ved tildeling av midler. Nova Sea har i flere år sponset skiskytterne Hanne (19) og Marthe (22) fra Mo i Rana. Vi har tatt en prat med dem, og spurt hva som skal til for å bli best innen skiskyting. 

 

Skiskyttersøstrene 

Hanne og Marthe er søstre, og har gått på ski så lenge de kan huske. De er oppvokst på Mo i Rana og har trent for Bossmo & Ytteren Idrettslag. Da de var rundt åtte år, begynte de med skiskyting. Begge har gjort imponerende prestasjoner, og satser for fullt på idretten. Marthe er på utviklingslandslaget i skiskyting, og konkurrerer på internasjonalt nivå. Hanne kombinerer skiskyting og videregående skole.  

– Jeg trener rundt 700 timer i året, så kommer ca. 100 timer skytetrening i tillegg, sier Marthe.  

Som søstre har de alltid støttet og inspirert hverandre, og selv om de ikke bor sammen lengre prøver de å få trent sammen når de har mulighet.  

Det er hyggelig å alltid ha en treningspartner. Vi hjelper og utfordrer hverandre, sier Hanne. Videre forteller hun at det er kjekt å få storesøster på besøk på trening i klubben de har vokst opp med 

Nova Sea som hovedsponsor 

Å satse på skiskyting krever ikke bare mye trening, men mange timer på reise for å delta på renn og ulike konkurranser. Jentene forteller at de reiser mye, og at det ofte er 10 timer i bil til hvert renn. Marthe reiser på renn hver helg, mens Hanne reiser omtrent annen hver helg.  

Når man er fra Mo blir det ofte en del kjøring for å komme seg til de nærmeste konkurransene. Det blir en del reiseutgifter, og da er det viktig med gode sponsormidler, sier søstrene.

 

Nova Sea er hovedsponsor for dem begge, og har vært over flere år. Sponsormidlene gjør det ikke bare mulig å reise på samlinger og konkurranser, men blir også brukt til å finansiere ski, gevær, skudd og annet nødvendig utstyr.  

– Det er kanskje spesielt viktig å ha gode sponsorer når man kommer fra distriktene og må reise langt. Vi er helt avhengig av midlene fra Nova Sea for å kunne drive slik vi gjør, og føler oss veldig heldige for at de er vår hovedsponsor, forteller Marthe. 

Suksess i distriktene 

Nova Sea har et ønske om at sponsormidlene skal bidra til å skape positiv aktivitet i de lokalsamfunnene selskapet operer i, langs hele Helgeland. Disse lokalsamfunnene er veldig viktige for Nova Sea, og ønsket er derfor å kunne gi noe tilbake. Spesielt viktig er aktiviteter og tilbud som kan bidra til at flere inkluderes og trives – og kanskje en dag flytter tilbake til distriktene.  

– Det er veldig godt miljø i klubben her hjemme, og vi er heldige som har et slikt tilbud. De fleste kjenner hverandre og har trent sammen lenge. Det er noe som er positivt med å være fra en litt mindre by, sier Hanne.  

Videre forteller de at de har store mål for fremtiden. Marthe ønsker å komme inn på elitelandalaget, og å få prøvd seg på Verdenscupen. Hanne vil etablere seg i toppen i sin klasse i Norge, og etter hvert delta i junior VM.   

– Målet for oss begge er jo å bli verdens beste en dag! Vi vil vise at det er mulig å lykkes selv om man er fra distriktene i nordsmiler de.  

Skiskytterstjernene fra nord

Helgeland

Nova Sea AS blir stor aksjonær i Torghatten Aqua AS

Klima og miljø

Intressentmøter 2023

Helgeland Lovund Slakteri

BAADER og Nova Sea går i gang med banebrytende prosjekt på Lovund

FLERE HISTORIER