Den perfekte balansen i et av Norges heftigste oppdrettskonsern

Karriere | 29.03.2022

Akkurat nå har vi flere spennende, ledige stillinger hos oss. En av dem er stillingen som HR-rådgiver med kompetanseutvikling som sitt viktigste ansvarsområde. Vi vil gjerne dele litt om livet og arbeidshverdagen i Nova Seas HR-avdeling. Kanskje du får enda mer lyst på denne jobben?

Varierte arbeidsdager og pulserende fritid

HR-rådgiver Lisa Yvonne Mele og leder for avdelingen Bjørg Rodahl Kristensen forteller begge om en variert og spennende arbeidshverdag, preget av alt fra spektakulære naturopplevelser til små, meningsfulle menneskemøter.

– Arbeidsdagene våre er sjelden like, forteller Ålesunder Lisa, som etter snart to år på Lovund faktisk begynner å kjenne Helgelandskysten bedre enn hjemtraktene. – Nå er jeg ikke spesielt godt kjent på Sunnmøre, tilføyer hun, og understreker at hun ikke har bodd på Sunnmøre på snart ti år.

Sjøsprøyten er knapt vasket ut av håret etter en tur til Nova Seas kontor på Halsa, der Lisa ble møtt av lokalitetsansvarlig Maren Selven. I tillegg til denne privatsjåfør-servicen, fikk hun velge ut pålegg til lunsjen på den lokale matbutikken. Små gleder, altså!

Lisa forteller at den nye rådgiveren også må like å være på farten.

– Selv om vi har kontorene våre på Lovund, så er vi stadig vekk på reise. Det kan være alt fra revisjoner, jakt på nye lærlinger, personaloppfølging eller rekruttering til nye stillinger, forteller Bjørg

Bjørg legger ikke skjul på at hun ønsker seg nye innbyggere på Lovund, men gir likevel en åpning for å kunne pendle litt fra et annet bosted.

– Vi må ikke være sammen hele tiden, men det er veldig praktisk å ha noen dager sammen hver uke. På vår avdeling finner vi løsninger som fungerer for alle.

– Det er jo veldig hyggelig å være sammen også, skyter Lisa inn, og forteller om både daglig 10-minutters kontortrim, fredagsvafler, sang i korridorene og kollegiale middagssammenkomster.

Menneskene er aller viktigst

Mele forteller at folkene hun møter gjør jobben svært meningsfull.

– Det å kunne utgjøre en faktisk forskjell for en leder eller en medarbeider som trenger hjelp gjør noe med meg. Siden menneskene i Nova Sea jobber med alt fra slakt til bærekraftprosjekter, får jeg møtt mange ulike situasjoner og mennesker.

Som HR-rådgiver er det naturlig nok de ansatte som er i fokus, så her er det en fordel å være glad i mennesker og god på å komme dem i møte. Den nye rådgiveren skal jobbe aller mest med kompetanseutvikling.

– Er det noe så å si alle mennesker trenger for å trives, så er det å utvikle seg. Vi er på leting etter en kollega som evner å se helhetlig og langsiktig på kompetanseutvikling. Personen kommer til å få ansvaret for utvikling av kompetanseplaner, i tillegg til gleden av å følge opp lærlingene våre. Så dette blir en veldig spennende stilling å få trå til i, lokker Kristensen med et varmt smil.

Vi kan forresten avsløre at hun er en meget godt likt leder, som både hjelper sine medarbeidere til personlig og faglig utvikling, og som stoler på folka sine.

– Her flekser de fleste en god del, forklarer hun. Det er sånn vi må ha det når vi reiser såpass mye.

 

Den perfekte balansen

Ved å jobbe og bo ute i havgapet blir også fritiden ganske annerledes enn den kan være i storbyene. Vi kaller det den perfekte balansen.

– Det er helt klart mindre hverdagsstress her på Lovund. Det er deilig å kunne ta seg en lang, treig morgen hjemme, uten å måtte stresse for å rekke trikk eller buss til jobb, sier Lisa.

Øya kan være rolig og idyllisk enkelte dager, men samtidig myldre av liv og aktiviteter andre dager. Lovund har over 500 innbyggere, faktisk med en snittalder så vidt over 30 år.

 

– Attraktive jobber har bidratt til tilflytting og tilbakeflytting av en del unge de siste årene, forteller Bjørg.

Lovund har en flott barnehage og et helt nytt skolebygg med idrettshall og treningssenter på samme sted. Det er også kultur for å møtes etter jobb, og det arrangeres jevnlig både treningstimer, strikkekvelder og pubquiz.

– I fjor fikk vi også egen hundepark på øya. Det er utrolig mange som har hund, så den er hyppig brukt og et fint samlingspunkt for lek og trening. Vi går turer sammen og opplever det beste fjell og hav har å by på, forteller Kristensen.

Sjøsprøyt

Som HR-Rådgiver i Nova Sea bør du tåle å bli pisket av litt sjøsprøyt i ansiktet på vei til jobb.

– Selv om vi har disse superidylliske dagene på sommeren, er det også dager hvor vi virkelig får kjenne været på kroppen. Når du skal bo her ute må du tåle litt blest og sjøsprøyt, stadfester Lisa.

Hvis du får lyst til å snakke med HR-rådgiver Lisa Yvonne Mele eller avdelingsleder Bjørg Rodahl Kristensen er det bare å ringe. De vil gjerne høre fra deg.

 

Bjørg Rodahl Kristiansen

HR-sjef

+47 91 70 87 02

 

 

Lisa Yvonne M. Mele

HR-rådgiver

+47 979 80 505

 

Les mer om stillingen – HR-rådgiver som tåler folk og sjøsprøyt

Slakteri

Nytt slakteri på Lovund – Lokale ringvirkninger

Annet Karriere

En hybridstilling innen regnskap

Karriere

En sjelden mulighet

FLERE HISTORIER