Den nye fôrflåten har endelig ankommet Træna

Denne uken kom den nye fôrflåten fra AKVA Group til lokaliteten vår på Træna. Flåten har fått navnet Trænabanken, skal gå på landstrøm og er forberedt lading av elbåt.

Helgeland | 11.08.2021

Kutt i klimautslipp  

Trænabanken blir en av 22 fôrflåter i Nova Sea. 96 % av disse går per i dag på landstrøm eller hybridløsninger. Elektrifiseringen på sjø er en viktig del av å kutte klimautslipp i produksjonen, noe som står sentralt i Nova Seas strategi.  

– En fôrflåte drevet med elektrisitet fra fornybar energi vil bidra til et klimautslipp på 5000 kg CO2, sammenlignet med ca. 500 000 kg CO2 fra drift med aggregat, per produserte generasjon med fisk, sier Anette Davidsen, kommunikasjonssjef i Nova Sea. 

For å sikre at produksjonen baseres på fornybar energi, har Nova Sea gjort tydelige valg i forhold til innkjøp av fornybar kraft med å kjøpe opprinnelsessertifikat på strømmen. Dermed får vi dokumentert lave utslipp fra bruken av elektrisitet innenfor ulike deler av produksjonen. 

En solid flåte 

Trænabanken er en AC Comfort fôrflåte med ti fôringslinjer som kan fore opptil 20 merder. Den er 22 meter lang, 12 meter bred og blir levert med en boenhet bestående av blant annet kontrollrom, kjøkken, lugarer med bad, garderober, lager, verksted og veterinærrom. I tillegg er dem dimensjonert for en bølgehøyde på inntil fire meter. 

 

Nova Sea er veldig fornøyde med AKVA group sine flåter, og har brukt dem som leverandør for alle sine 22 flåter.  

 – AKVA group har fôrflåter som er robuste, har god komfort og hvor sikkerheten er vel ivaretatt. Det sikrer gode produksjonsresultater året rundt samtidig som helse, miljø og sikkerhet er best mulig ivaretatt for våre ansatte, sier Davidsen. 

Fakta om Trænabanken  

  • Flåte AC 450 Comfort 
  • Fôrkapasitet: 450 tonn fordelt på åtte fôrsiloer 
  • Mål: 22 m lengde, 12 m bredde 
  • Fôring: Akvasmart luftfôringsanlegg med ti fôringslinjer 
  • Skrog: Designet for Hs =< 4,0 m 
  • Veterinærrom og boenhet med kontrollrom, lugarer, bad, kjøkken, garderober og mer 

Den nye fôrflåten har endelig ankommet Træna

Helgeland

Nova Sea AS blir stor aksjonær i Torghatten Aqua AS

Klima og miljø

Intressentmøter 2023

Helgeland Lovund Slakteri

BAADER og Nova Sea går i gang med banebrytende prosjekt på Lovund

FLERE HISTORIER