BAADER og Nova Sea går i gang med banebrytende prosjekt på Lovund

Helgeland Lovund Slakteri | 23.10.2023

Det igangsettes nå et banebrytende arbeid mellom BAADER som utstyrsleverandør og Nova Sea som oppdretter. Resultatet blir å finne på det nye slakteriet på Lovund, som vi starter å bygge i april 2024.

BAADER, en global pioner innen automatisering av fiskeforedling, kunngjør stolt starten på sitt mest monumentale prosjekt med sin mangeårige norske partner, Nova Sea AS - den ledende produsenten av nordnorsk laks i verdensklasse.

Dette samarbeidet er et resultat av flere tiår med gjensidig tillit og setter nye standarder for bransjen.

Det ambisiøse prosjektet beviser tilliten og samarbeidet som er fremmet gjennom mange års vellykket partnerskap med Nova Sea. BAADER er Nova Seas viktigste prosessleverandør til den nye laksefabrikken på Lovund, som er nok et eksempel på BAADERs kjernekompetanse til å levere vegg-til-vegg fabrikkløsninger.

"Vi har alltid trodd på å flytte grensene for innovasjon, og i dette prosjektet med Nova Sea gjør vi det. Ikke bare er dette vårt største prosjekt innen fisk, men det uttrykker også vår forpliktelse til effektivitet, hygiene og åpenhet", sier Robert Focke, administrerende direktør for BAADER Fish.

Høydepunkter i prosjektet:

• Strategisk partnerskap: BAADER fortsetter å være Nova Seas primære prosessleverandør og viser sin ekspertise i å levere komplette fabrikkløsninger.
• Raskere prosessering: Det toppmoderne sløyesystemet kan behandle opptil 150 laks i minuttet. Et distribusjonssystem med verdens raskeste helfiskgrader og avanserte fileteringslinjer.
• Setter gullstandarden: Denne satsingen legger vekt på redusert menneskelig kontakt og overlegen produksjonskontroll, og omdefinerer automatisering innen fiskeforedling.
• Fokus på innovasjon: Prosjektet introduserer BAADER 102, et revolusjonerende bedøvings- og utblødningssystem - det første i bransjen.
• Evolusjon innen automatisering: Automatisk mating av sløyemaskinene med roboter og avansert visjonsteknologi som markerer overgangen fra prototypefasen.
• Helhetlig prosesseringstilnærming: Ved å bruke respekterte BAADER-maskiner og integrere BAADER 1860 Fillet Inspector sikrer vi uovertruffen fleksibilitet i fileterings- og pakkeprosessen.
• Et stort engasjement for hygiene: Vi introduserer CIP-systemet for BAADER 1750 Spiraltanker, som reduserer den manuelle rengjøringstiden betydelig.
• BLogic® Factory Software: Denne programvaren underbygger BAADERs engasjement for optimal drift av enkeltmaskiner så vel som fabrikkens samlede ytelse.
• Banebrytende sporbarhet: Avansert dataovervåking, inkludert data- og bildefangst med databaselagring, gjør at BAADER skiller seg ut, og garanterer enestående mattrygghet, produktivitet og forlenget holdbarhet.

Tom Eirik Aasjord, administrerende direktør i Nova Sea AS, har uttalt seg om partnerskapet: "Vi har et brennende ønske om å produsere laks i verdensklasse basert på ansvarlighet i alt vi gjør. For våre ansatte er det bare én måte å produsere NOVA SEA-laks på: med omtanke. Vårt fokus på omsorgsfull produksjon har satt en utfordrende kriterieliste for vår nye fabrikk. Vi er stolte av å kunngjøre vårt partnerskap med Baader, et selskap som står for helhetlige løsninger som øker verdi, sikkerhet og effektivitet – som er noen av våre viktigste kriterier."
Sammen er BAADER og Nova Sea AS klare til å innlede en ny æra innen fiskeforedling, noe som styrker deres status som pionerer i bransjen. Det underliggende budskapet er klart - BAADER handler ikke bare om maskiner, men tilbyr løsninger som skaper verdi, sikkerhet og effektivitet for partnerne sine. Og NOVA SEA vil fortsette å produsere verdens fineste laks.

Helgeland

Nova Sea AS blir stor aksjonær i Torghatten Aqua AS

Klima og miljø

Intressentmøter 2023

Helgeland Lovund Slakteri

BAADER og Nova Sea går i gang med banebrytende prosjekt på Lovund

FLERE HISTORIER